Čištění párou

10.3.2015

Je možné důkladně vyčistit plochu bez chemických prostředků a námahy? Možná si to neumíme v době, kdy jsou v prodejnách plné regály saponátů, už ani představit... Ekologický a šetrný přístup existuje – jde o čištění párou, které vyhrává tam, kde čisticí prostředky nestačí. 

Proč má čištění párou takové výsledky?

Při čištění párou je potřeba stroj, voda a popř. detergenty. Jakmile se začne s čištěním, výsledek vidíte okamžitě. V čem je síla páry?

  • Tlak
    Díky vysokému tlaku (až 9 barů) jsou odstraněny nečistoty i z jemných drážek a špatně přístupných míst, kde neuspělo mechanické čištění, např. kartáčem. Takto vysokému tlaku podlehnou i nečistoty, které běžně nereagují ani na saponáty.

  • Teplota
    Teplota nad 170°C ničí viry, bakterie, houby i choroboplodné zárodky. Díky vysokému teplotnímu rozdílu mezi horkou párou a čištěným povrchem se špína rozpíná a téměř sama uvolňuje.

  • Efektivita
    Pára proniká i do těch nejmenších skulin, odkud pod tlakem odstraňuje nečistoty. Pokud špína nemizí, je potřeba proces několikrát opakovat, ale ve většině případů je výsledek vidět okamžitě.

  • Ekologie a bezpečnost
    Parní čištění funguje na principu vody, proto je šetrné k životnímu prostředí. Díky čištění bez saponátů je bezpečné i pro člověka, kdy by mohly vznikat např. alergické reakce.

Kde lze čištění párou využít?

Oblast využití snad nemá hranice. Čištění párou je vhodné pro 99 % povrchů - ať už se jedná o nerez, dlažbu, koberce, parkety, plovoucí podlahy, dřevěný a čalouněný nábytek, matrace, sklo a další. Snadno si poradí s odstraňováním žvýkaček, mastnoty, oleje a vosku. Díky vysoké teplotě zaručuje vysokou úroveň hygieny.

Proč využít profesionály?

Na trhu existuje celá řada výrobků pro domácí použití, kdy si některé modely s parním čištěním opravdu dobře poradí (většinou se jedná o několikatisícové investice). REGUM je firma, která vlastní speciální parní vybavení, které má využití nejen v domácnostech, ale i v provozech (potravinářství, zdravotnictví, doprava...). Profesionální vybavení má mnohem silnější účinek, než běžně dostupné parní stroje. Navíc se tým pracovníků kompletně o vše postará - a vás tak čeká bez starostí čistý domov, interiér auta či ordinace.

Zaujalo vás profesionální parní čištění? Neváhejte nás kontaktovat!

Zpět
606 644 766 | kontaktní formulář